כבד עוף קצוץ

כבד עוף קצוץ 2017-11-29T15:39:21+00:00

כבד עוף קצוץ

מרכיבים ואופן ההכנה:

450 גרם כבד עוף נקי מאוד.

4-5 בצלים לבנים

4-5 כפות שמן חמניות – לא שמן אחר.

מלח ופלפל לבן לפי הטעם – רצוי קצת יותר פלפל לבן מהרגיל.

4-5 ביצים קשות. (יש כאלה שאוהבים גם גריבאלאך).




לקלוף ולחתוך את הבצלים לפרוסות דקות ולטגן בשמן חמם עד שמזהיבים ומשחימים היטב. להוציא מהמחבת ולשים את הכבדים הנקיים והיבשים במחבת ולטגן טוב אבל לא יבש מידי. ובנתיים לבשל גם את הביצים לביצים קשות לצנן מעט ולקלוף. להפעיל מטחנת בשר – תמיד טוב מטחנת בשר בבית – לטחון בעזרתה את הכבדים, הבצל והביצים דרך החורים הבינוניים לתוך קערה אחת. להוסיף קצת מלח וקצת יותר פלפל לבן ולערבב וגם את השמן שנותר במחבת אבל לא יותר שמן. לערבב היטב לטעום ולשפר את המלח והפלפל אם צריך. לכסות ולשמור במקרר. למרוח על לחם לבן או על מצה ויחד עם חריין זה הכי טעים.

חריין מכינים מ4 סלקים מקולפים חתוכים ומבושלים ביחד עם כף מיץ לימון. כשהם רכים מוציאים אותם מהמיץ שלהם (ואת המיץ שותים עם כף או שתיים סוכר ועוד מיץ מלימון טרי ומי שאוהב יכול להוסיף או שמנת חמוצה או חלמון של ביצה לא מבושלת אם החמיצה עדיין חמימה אבל לא רותח כדי שלא יצא לו ביצה קשה. לקרר היטב במקרר ולשתות – אני אוהבת לשתות את זה בלי כלום מספיק הקצת לימון שהוספתי לבישול וזהו. טעים ביותר) את הסלק מקררים ומרסקים היטב בפומפיה בעובי בינוני. לזה מוסיפים רסק של חזרת לפי החריפות שרוצים – מי שאוהב מאוד חריף יכול לגרד יותר מחצי חזרת פנימה אבל בגרוד דק מאוד. להוסיף כוס ממי הבישול, קצת מלח ויותר סוכר וכמה כפות של חומץ הדרים – תתחילו ב3 כפות. אם לא מספיק חמוץ להוסיף עוד כף חומץ כל פעם עד שמתאים לכם הטעם. זה צריך להיות יותר מתוק מחמוץ החזרת (אבא שלי הכין את החריין מסלק טרי שריסק בפומפיה מאוד דקה יחד עם החזרת – כל השורש והוסיף לזה קצת מים וחומץ וסוכר וקצת מלח. ערבב היטב ושמר בצינצנת מעוקרת – הרבה זמן זה לא נישאר בצנצנת…).

תודה מיוחדת לשרה אנגל מגרמניה על המתכונים הנהדרים!