כבד קצוץ

כבד קצוץ 2018-01-16T15:25:47+02:00

כבד קצוץ

כבד קצוץ.  כן כן זהו מאכל במקורו פולני!! הכבד הקצוץ עבר המון ורסיות של בישול. יש כאלה שמטגנים אותו בחמאה ומוסיפים לו שמנת לעידון הטעם. כאן באתר, נציג בפניכם את המתכון המסורתי, הפולני כפי שהוא.

כבד קצוץ – המאכל הזה בריא מאוד!  בעיקר לאלה שיש להם חוסר בברזל.

בדרך כלל נהוג להגיש אותו בשולחן הפסח עם הארוחה, כי הוא מעולה למריחה על מצה וגם משביע… אבל אם לא פסח אז הוא טעים גם סתם ככה על טוסט.

כבד קצוץ- המצרכים

  • 500 גר' כבד עוף לצלייה
  • 5 ביצים קשות חתוכות לרבעים
  • 2 בצלים גדולים חתוכים דק.
  • שמן לטיגון
  • תבלינים : כף מלח , כפית פלפל שחור. כפית פלפל לבן

כבד קצוץ – הוראות ההכנה

מטגנים את הכבדים , לאחר שהכבדים הגירו את כל הנוזלים שלהם, מטגנים את הבצל עד שמזהיב.




מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.

משתדלים שהכבדים לא יהיו קשים מדיי, עדיף לשמור על רכותם

לאחר שהנוזלים התאדו והתבשיל התקרר, מועכים את הכבד עם הביצים הקשות  כמו לפירה . צריך למעוך היטב היטב ועדיף לערבב גם קצת עם מיקסר כדי לקבל תערובת אחידה ללא גושים שניתנת למריחה.

ניתן להשתמש במעבד מזון

 

כבד קצוץ – אפשר להקפיא! ולמרוח לילדים לבית הספר. …