מיזריה
מיזריה זהו סלט מלפפונים מעט חמוץ מעט מתוק, שלקוח הישר מהמטבח הפולני.
מרכיבים:
מלפפונים – 8 בינוניים
חומץ – 4 כפות
סוכר – 4 כפות
שום – 5 שיני שום
מים – חצי כוס
מלח – לפי הטעם
לפני ההכנה:
קטשו את שיני השום והניחו בצלוחית קטנה בצד.
אופן ההכנה:
קלפו את המלפפונים ופרסו אותם דק בעזרת פומפייה או מנדולינה. הכניסו את התוצרת לתוך מסננת, ואת המסננת הניחו בתוך קערה. המליחו את המלפפונים, והשאירו בתוך המסננת לחצי שעה. לאחר מכן העבירו את המלפפונים אל תוך קערה והוסיפו את יתר המרכיבים. זכרו, הטעם הסופי צריך להיות מעט חמוץ ומעט מתוק ולכן אם יש טעם אחד דומיננטי, הוסיפו עוד חומץ או סוכר בהתאם לצורך.
שיהיה בתאבון!