מספאן

מספאן 2017-12-26T15:53:08+02:00

מספאן – מרציפן מרוקאי

רבים שמעו על עוגיות מרוקאיות, אבל לא הרבה יודעים מה זה מספאן. מספאן זוהי עוגיית מרציפן מרוקאית מפורסמת במיוחד, עם טעם מתוק וטעים. עוגיה זו שונה לחלוטין  לפני ההכנה, עליכם לוודא כי יש לכם תבנית פטיפור בקוטר 6 ס"מ.

מרכיבים לעוגייה:

קמח – 500 גרם
מים – 1 כוס
שמן קנולה – 1 כוס
ביצים – 2

מרכיבים למילוי העוגייה:

שקדים טחונים – 2 כוסות
סוכר – 1 כוס
ביצים – 3




אופן ההכנה:

ערבבו היטב את כל החומרים לעוגייה עד שיתקבל בצק, ולאחר מכן הכניסו לתוך המקרר למשך 45 דקות.
לאחר מכן, את כל הבצק חלקו ל3 כדורים בגדלים שווים פחות או יותר, ורדדו אותם בעזרת מערוך, קפלו שוב, הוסיפו קמח וחזרו על פעולת הרידוד בשנית. כל בצק מרודד אמור להיות דק מאוד. לאחר שסיימתם לרדד, בעזרת כוס צרו עיגולים והניחו אותם בתוך תבנית הפטיפור.
בקערה נפרדת ערבבו את כל המרכיבים למילוי, ולאחר שהנחתם את כל הבצק על התבנית, הכניסו גם את המילוי לתוך הבצק כך שהוא יכסה את כולו, ויהיה טיפה בגובה. אם אתם רוצים לעשות את העניין צבעוני יותר, הוסיפו סוכריות צבעוניות לקישוט. הכניסו לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך 25-30 דקות.

 

שיהיה בתאבון!