מרק אפונה

מרק אפונה 2017-12-07T15:50:42+02:00

מרק אפונה

לכל מי שאוהב אפונה, המרק הזה מומלץ במיוחד עבורכם.

מרכיבים:

אפונה – 4 וחצי כוסות מאג (אפונה של סנפרוסט)
גזר – 2 גדולים, חתוכים לעיגולים קטנים
בצל – 1 גדול, קצוץ
שום – 4 שיניים כתושות
פטרוזיליה קצוצה – שלושת רבעי כוס מאג (לא חובה)
מלח – לפי הטעם




פלפל שחור – לפי הטעם
כמון – חצי כף שטוחה
מרק עוף – כף גדושה
שמן קנולה – 3 כפות
מים רותחים – 7 כוסות

אופן ההכנה:

חממו את השמן בתוך סיר וכשהוא חם מספיק טגנו את הבצל עד שצבעו משתנה לזהב, ולאחר מכן הוסיפו את השום הכתוש, ערבבו וטגנו עוד דקה אחת בלבד ולא מעבר. הוסיפו כעת את הגזר, האפונה, הפטרוזיליה והתבלינים וערבבו את הכל. הוסיפו את המים הרותחים, ערבבו ובשלו על אש קטנה לעוד 25-30 דקות. בסיום, טחנו את המרק בעזרת בלנדר רגיל (או בלנדר מוט), והמשיכו לבשל עוד כ5 דקות על אש קטנה.

שיהיה בתאבון!