מרק דלורית

מרק דלורית 2017-12-06T15:54:46+02:00

מרק דלורית

מרכיבים:

דלורית – 2 בינוניות חתוכות לקוביות
בטטה – 1 בינונית חתוכה לקוביות
שמן קנולה – 3 כפות
בצל – 1 גדול קצוץ
שום – 3 שיניים כתושות
תפוח אדמה – 2 בינוניים
אבקת מרק עוף – 1 כף גדושה




מלח – לפי הטעם
פלפל שחור – לפי הטעם
מים רותחים – שיכסו את כלל הרכיבים וקצת מעבר לכך

אופן ההכנה:

טגנו בסיר את הבצל הקצוץ עד שצבעו הופך לזהוב. לאחר מכן הכניסו את הירקות (חוץ מהשום וטגנו כ3 דקות), ובהמשך הכניסו את השום לטיגון של עוד כחצי דקה. הוספיו כעת את המים הרותחים והביאו את המרק למצב של רתיחה, והכניסו לסיר את התבלינים (כולל אבקת מרק העוף) ובהמשך בשלו את המרק על אש בינונית למשך 40-45 דקות. בסיום, כשהירקות רכים (לבדוק בעזרת מזלג) טחנו את המרק בבלנדר, ולבסוף החזירו לסיר ובשלו עוד כ3 דקות נוספות.

שיהיה בתאבון!