מרק בורגול
מרכיבים:
בורגול – כוס מאג
כנפי עוף – 4 יחידות
שוקיים עוף – 2 יחידות
בצל – 1 בינוני קצוץ
גזר – 2 יחידות בינוניות קלוף וחתוך גס
עגבנייה – 2 גדולות מגורדות בפומפייה
שום – 2 שיניים כתושות
אבקת מרק עוף – 1 כף גדושה
שמן קנולה – 3 כפות
מים רותחים – 8-10 כוסות מאג, ועוד מים לבישול העוף.
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור – לפי הטעם
חוואיג' למרק – כפית
אופן ההכנה:
השרו את הבורגול בתוץ צלוחית עם מים למשך שעה, ולאחר מכן סננו. מלאו מים בסידר נפרד, ובשלו את העוף למשך 20 דקות. כעת בסיר המרק טגנו את הבצל בשמן עד שצבעו הופך לשקוף. הוסיפו כעת את הגזר והעגבניות, ערבבו היטב ובשלו כ5 דקות, ולאחר מכן הוסיפו את השום הכתוש, ערבבו ובשלו עוד דקה נוספת. הוסיפו כעת את המים למרק, ובזמן שהמרק רותח הוסיפו את התבלינים ואת מרק העוף, ערבבו היטב. לאחר מכן הכניסו לסיר את העוף שבישלתם קודם לכן ואת הבורגול. המשיכו בבישול על אש קטנה לעוד 30-40 דקות.
שיהיה בתאבון!