מרק בטטה וגזר
*המרק חלבי
מרכיבים:
בטטה – 1 קילו – קלופה וחתוכה לקוביות
גזר – 400 גרם – קלוף וחתוך לפרוסות
דלורית – 700 גרם – קלופה וחתוכה לקוביות
בצל – 1 בינוני קצוץ דק
שום – 3 שיניים קצוצות
שמן קנולה – 3 כפות
מים רותחים – כמות שתכסה את הירקות
שמנת מתוקה – שלושת רבעי מיכל (32 אחוז של 250 מ"ל)
אבקת מרק עוף פרווה – כף גדושה
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור – לפי הטעם
אופן ההכנה:
הכניסו לתוך סיר עם שמן את הבצל הקצוץ וטגנו אותו עד שצבעו הופך לשקוף. לאחר מכן הוסיפו את הירקות (חוץ מהשום), ערבבו וטגנו ל3 דקות, לסיום הכניסו את השום הכתוש, ערבבו וטגנו עוד דקה. הוסיפו כעת את המים הרותחים, הביאו את המרק לרתיחה ובשלו כחצי שעה. לאחר שהירקות רכים מספיק (בדקו בעזרת מזלג), הכניסו אותם לבלנדר וטחנו עד שמתקבלת עיסה סמיכה. לאחר מכן החזירו את העיסה לתוך סיר, הוסיפו את השמנת המתוקה, ובשלו עוד כ10 דקות.
שיהיה בתאבון!