מרק בשר תימני

מרק בשר תימני 2017-12-26T15:54:10+02:00

מרק בשר תימני

מרכיבים:

כתף בקר – חצי קילו
ציר בקר – כוס
עגבניות – 4 בינוניות
בצל – 2 בינוניים
פטרוזיליה – צרור
שעועית לבנה – חצי כוס
גרגירי חומוס – חצי כוס
שמן זית
מים – 2 ליטר
כמון – חצי כף
מלח – לפי הטעם




לפני ההכנה:

את בשר הבקר חתכו לקוביות קטנות, את הבצל קצצו גס, את השעועית והחומוס תשרו בנפרד (כל אחד בקערה שונה) למשל 10 שעות, את הפטרוזיליה קצצו גס, את העגבניות חתכו לקוביות קטנות.

אופן ההכנה:

הרתיחו מים בסיר, והכניסו למים את השעועית ואת החומוס. ערבבו אותם היטס ובשלו למשך שעתיים עד שהם ייעשו רכים. לאחר מכן הכניסו אותם לתוך מסננת וסננו את הנוזלים. בסיר גדול אחר שפכו מעט שמן זית וטגנו את הבצל, לאחר שהבזל הופך לזהוב הוסיפו את המים ואת ציר הבקר, והביאו למצב רתיחה. לאחר שהמים רתחו, הכניסו את הפטרוזיליה, העגבניות והבשר והביאו שוב למצב רתיחה. לאחר מכן הנמיכו את האש, הוסיפו מלח וכמון, ערבבו היטב, השאירו את המכסה חצי פתוח ובשלו לעוד שעתיים.

בכדי להעשיר את הטעם, מומלץ לאכול קובנה ביחד עם המרק.

שיהיה בתאבון!