מרק גריסים
מרכיבים:
גריסי פנינה – כוס מאג אחת (הגריסים צריכים להיות שטופים היטב קודם לכן)
תפוח אדמה גדול – 1 חתוך לקוביות קטנות
קישוא – 1 גדול חתוך לרצועות בעזרת פומפייה
בצל – 1 גדול קצוץ דק
שום – 3 שיניים קצוצות
גזר – 1 גדול חתוך לרצועות בעזרת פומפייה
פטרוזיליה – שלושת רבעי כוס מאג עלים חתוכים
אבקת מרק עוף בשרית – 1 כף גדושה
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור – לפי הטעם
שמן קנולה – 2 כפות
מים – 7 כוסות מאג
אופן ההכנה:
מכניסים את השמן לתוך סיר ומטגנים את הבצל עד שהוא משנה צבעו לזהוב. הוסיפו כעת את הגריסים והירקות (כולל השום) וערבבו את הכל היטב. לאחר מכן הוסיפו את המים לסיר (רצוי שהמים יהיו רותחים עוד קודם לכן), והביאו את המרק למצב של רתיחה. הוסיפו את הפטרוזילה, מרק העוף, המלח והפלפל וערבבו הכל. כשהמרק מבעבע הנמיכו את האש, ובשלו כ35-40 דקות עד שהמרק מוכן.
שיהיה בתאבון!