מרק דלעת
מרכיבים:
בצל – 1 גדול קצוץ
שום – 2 שיניים כתושות
דלעת – 1 קילו לחתוך לקוביות קטנות
בטטות – 2 בינוניות חתוכות לקוביות קטנות
שמנת לבישול 15 אחוז – מיכל אחד
אבקת מרק עוף פרווה – כף גדושה
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור – לפי הטעם
פפריקה מתוקה – כפית שטוחה
מים רותחים – כמות שתכסה את הירקות
שמן קנולה – 3 כפות
אופן ההכנה:
הכניסו שמן לתוך סיר וכשהוא חם מספיק טגנו את הבצל. לאחר מכן הכניסו לסיר את השום הכתוש וטגנו למשך דקה אחת. בהמשך הכניסו את הדלעת והבטטות וערבבו היטב. הוסיפו כעת מים רותחים בכמות שתכסה את הירקות, ולאחר מכן הוסיפו את מרק העוף ואת יתר התבלינים. בשלו את המרק למשך 35-40 דקות, וכשהירקות רכים מספיק הכניסו אותם ואת המים של המרק לתוך בלנדר וטחנו אותם. את המרק הטחון הסמיך החזירו לתוך סיר והוסיפו מיכל של שמנת לבישול, ערבבו והמשיכו לבשל עוד 5-7 דקות.
שיהיה בתאבון!