מרק ירקות
ביום חורף קר וסגרירי, אין כמו מרק ירקות שיחמם את הגוף.
מרכיבים:
ברוקולי חתוך גס – חופן
תפוח אדמה גדול – 1 חתוך לקוביות
גזרים – 2 בינוניים חתוכים לפרוסות
קישוא – 1 גדול חתוך לקוביות
בצל – 1 גדול קצוץ דק
סלרי – גבעול אחד קצוץ
עלי סלרי – חופן
שמיר – חופן קצוץ
כנפי עוף – 4
אבקת מרק עוף – כף גדושה
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור – לפי הטעם
שמן קנולה – לפי הטעם
מים רותחים – כמות שתגיע לגובה שני שליש מהסיר
אופן ההכנה:
קחו סיר גדול, שימו בו שמן וטגנו את הבצל. כשצבעו של הבצל הופך לזהוב, הכניסו את כל ירקות המרק וערבבו היטב. לאחר מכן מזגו לתוך הסיר את המים הרותחים, שפכו את התבלינים, כנפי העוף ואת אבקת מרק העוף, ערבבו שוב והביאו לרתיחה. כשהמים רותחים בשלו את המרק על אש קטנה במשך 35-45 דקות. לקראת סיום הבישול, נעצו מזלג בתפוח האדמה או הגזר, ואם הם רכים מספיק אז המרק שלכם מוכן.
שיהיה בתאבון!