מרק כרוב

מרק כרוב 2017-12-06T15:57:35+02:00

מרק כרוב

אמנם זמן הכנתו הוא ארוך יחסית, אך תאמינו לנו שהסבלנות משתלמת.

מרכיבים:

בצל – 1 בינוני קצוץ
שום – 2 שיניים כתושות
שמן קנולה – 3 כפות
מרק עוף – כף שטוחה
גזר – 2 בינוניים חתוכים לקוביות
תפוח אדמה – 2 בינוניים חתוכים לקוביות
כרוב לבן – 1 קצוץ גס
רסק עגבניות – כף גדושה




פפריקה מתוקה – כפית
סוכר חום – כפית
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור – לפי הטעם
מים רותחים – כמות שתכסה את כל מה שיש בסיר

אופן ההכנה:

בסיר המרק טגנו את הבצל עד שצבעו הופך לזהוב. בהמשך הכניסו את השום הכתוש והגזר וטגנו לעוד דקה, ולאחר מכן הוסיפו את תפוחי האדמה והכרוב ובשלו לעוד 3 דקות. כעת הכניסו לסיר את רסק העגבניות, מרק העוף והתבלינים וערבבו את הכל היטב. הוסיפו מים רותחים כך שיכסו את כל מה שיש בסיר, ויגיע אפילו לטיפה מעבר. הביאו כעת את המרק לרתיחה, ולאחר מכן בשלו אותו על אש נמוכה כשעה וחצי-שעתיים עד שהכרוב רך מספיק.

שיהיה בתאבון!