מרק כרובית חלבי
רכיבים:
כרובית – 1 קילו, מפורקת לפרחים קטנים ככל שניתן
שום – 3 שיניים כתושות
שמן זית – 3 כפות
לוף/פרסה – 200 גרם חתוכה לפרוסות
תפוח אדמה – בינוני מקולף וחתוך לקוביות
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור – לפי הטעם
טימין קצוץ – כף שטוחה
שמנת לבישול – חצי מיכל 250 מ"ל (תצטרכו להשתמש ב125 מ"ל)
חלב – כוס
מים רותחים – שני שליש סיר
אופן ההכנה:
בתוך סיר שימו את שמן הזית ולאחר מכן הכניסו לתוכו את תפוחי האדמה, הכרובית ואת הטימין וערבבו היטב. בשלו הכל למשך 2 דקות. לאחר מכן הוסיפו לסיר את הלוף והשום, ערבבו וטגנו עוד דקה. הוסיפו את המים החמים לסיר וערבבו. הביאו את המרק למצב של רתיחה ולאחר מכן בשלו על אש בינונית כ20-25 דקות, עד שתפוחי האדמה נעשים רכים (בדקו זאת עם מזלג). הכניסו את כלל המרכיבים לבלנדר, ומבחינת מים אל תכניסו את כל הכמות כדי שהמרק לא יצא סמיך מדי. לאחר שהמרק נטחן החזירו אותו לתוך הסיר, הוסיפו את התבלינים, החלב והשמנת לבישול וערבבו שוב. בשלו לעוד 5 דקות.
שיהיה בתאבון!