מרק כתום

מרק כתום 2017-12-07T15:51:19+02:00

מרק כתום

מרק טעים ובריא במיוחד.

מרכיבים:

בצל – 1 גדול, קצוץ
בטטות – 2 חתוכות לקוביות קטנות
גזרים – 2 גדולים חתוכים לעיגולים לא גדולים
דלעת – חתוכה לקוביות בכמות של 2 כוסות מאג.
עלי פטרוזיליה – מעט
אבקת מרק בשרית – כף




מלח – לפי הטעם
פלפל שחור – לפי הטעם
שמן זית – 3 כפות
מים רותחים – כמות שתכסה את הירקות בסיר

אופן ההכנה:

טגנו את הבצל בסיר בעזרת שמן הזית עד שצבעו הופך לזהוב-שקוף. הוסיפו כעת את הבטטה, הגזר והדלעת, ערבבו ובשלו כ-2 דקות. הוסיפו את המים, התבלינים ואת מרק העוף. המים אמורים לכסות את הירקות שבסיר. בשלו את המרק במשך חצי שעה, ולאחר מכן בדקו בעזרת מזלג/כף שהבטטה והגזר לא חזקים, ובמידה וכן המשיכו לבשל לעוד מספר דקות. בסיום הבישול העבירו את כל תכולת הסיר לתוך בלנדר וטחנו את הכל (ניתן לטחון גם באמצעות בלנדר יד). החזירו לסיר את המרק שטחנתם קודם לכן, הוסיפו את עלי הפטרוזיליה ובשלו לעוד 2-3 נוספות.

שיהיה בתאבון!