מרק מנגולד
מרכיבים:
עלי מנגולד – 350 גרם
בצל – 1 גדול
גזר – 2 בינוניים
שום – 2 שיניים
ציר בקר – 5 כוסות
שמן זית – 3 כפות
כמון – שליש כפית
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור – לפי הטעם
אופן ההכנה:
חתכו גס את הבצל, את הגזר חתכו לפרוסות עגולות, את השום חתכו לפרוסות גם כן. חתכו את עלי המנגולד לרצועות דקות.
צקו שמן לתוך סיר וטגנו את הבצל וכשצבעו הופך לזהוב טגנו את השום לעוד חצי דקה – דקה. לאחר מכן הכניסו את הגזר לסיר וערבבו היטב. הוסיפו כעת לסיר את ציר הבקר לסיר, הוסיפו כמון, מלח ופלפל שחור ובשלו למשך 15 דקות. הוסיפו לאחר מכן את עלי המנגולד, ערבבו ובשלו לעוד 15 דקות עד שהמרק מוכן.
שיהיה בתאבון!