מרק סלק
מרכיבים:
סלק – 7 בינוניים מקולפים וחתוכים לקוביות
ציר בקר – 2 כוסות
שום – 4 שיניים כתושות
בצל – 1 גדול קצוץ
שמן קנולה – 3 כפות
מלח – לפי הטעם
פלפל – לפי הטעם
מים רותחים – כמות שתכסה את תכולת המרק
אופן ההכנה:
הכניסו שמן לסיר וטגנו את הבצל עד שצבעו הופך לשקוף. לאחר מכן הוסיפו גם את השום וטגנו עוד חצי דקה. הוסיפו כעת את הסלק, ערבבו ובשלו למשך 1-2 דקות. הוסיפו את המים לסיר, את ציר הבקר, המלח והפלפל וערבבו היטב. בשלו את הסלק במשך 30-40 דקות וודאו בעזרת מזלג שהסלק אכן רך מספיק. לאחר מכן הכניסו את כל תכולת המרק לבלנדר. לאחר מכן החזירו את המרק לסיר ובשלו עוד 2-3 דקות.
שיהיה בתאבון!