מרק עדשים כתומות
מרכיבים:
עדשים כתומות – 2 כוסות מאג (יש להשרות את העדים שעתיים-שלוש לפני הבישול)
עגבנייה – 2 בינוניות מרוסקות
שום – 6 שיניים גדולות כתושות
בצל – 1 גדול, יש לקצוץ אותו
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור – לפי הטעם
מרק עוף – כף גדושה
כמון – חצי כף
מים רותחים – 7 כוסות
שמן זית – 3 כפות
אופן ההכנה:
הכניסו לתוך סיר 3 כפות של שמן זית וכשהוא חם מספיק הכניסו את הבצל לטיגון. טגנו את הבצל עד שהוא משנה את צבע לזהוב, ולאחר מכן הכניסו גם את השום, ערבבו והמשיכו לטגן עוד כחצי דקה. הוסיפו כעת את העגבניות המרוסקות וערבבו שוב ולאחר מכן בשלו 2-3 דקות. הוסיפו כעת את המים ולאחר מכן את העדשים ואת יתר התבלינים (כולל מרק העוף), ערבבו היטב ובשלו 40-50 דקות.
שיהיה בתאבון!