מרק עוף פולני
מרכיבים:
עוף טרי – 2 שוקיים + 2 ירך + 2 כנפיים
פלפל חריף – לפי הטעם
מלח – לפי הטעם\
פטרוזיליה – צרור
שמיר – צרור
תפוח אדמה – 2 גדולים
שום – 5 שיניים
סלרי – 1 ראש
גזר בינוני – 2
קישואים – 2 בינוניים
דלעת – 1 חתיכה קטנה
בטטה – 1
עלי דפנה – 3
מים
לפני שמתחילים:
קלפו את תפוחי האדמה וחתכו לקוביות, קלפו את ראש הסלרי וחתכו אותו, קלפו את הגזרים וחתכו לפרוסות עגולות, קלפו את שיני השום וחתכו לפרוסות, את הקישואים חתכו לפרוסות עגולות, הבטטה חתכו לעיגולים גם כן, הדלעת חתכו לקוביות, את השמיר והפטרוזיליה חתכו גס.
אופן ההכנה:
קחו סיר גדול, הכניסו את כל הרכיבים ומלאו את הסיר במים. הניחו את הסיר על הכיריים, והביאו למצב של רתיחה. כשהמים ירתחו, הנמיכו את האש, ופתחו את המכסה לחצי. בשלו שעה.
לאחר שעה הוציאו את חתיכות העוף מהמרק ובשלו עוד שעה. לבסוף כבו את האש, החזירו את חתיכות העוף וערבבו.
שיהיה בתאבון!