מרק עוף פולני – מתכון נוסף
מרכיבים ואופן ההכנה:
עוף שלם חתוך לחלקים ומנוקה היטב. או שאפשר לקנות רק פולקאס וכנפיים לפי מספר הסועדים.
4-5 גזרים מקולפים וחתוכים לחלקים.
2 קישואים טריים מאוד לא צריך לקלוף רק להוריד את הקצוות ולחתוך לחלקים.
חתיכת סלרי לבן קלוף ורחוץ היטב מהחול וחתוך לחלקים.
שורש פטרוזיליה קלוף, רחוץ וחתוך לחלקים, בצל לבן גדול מקולף קצת – אפשר להשאיר את הקליפה הכי קרובה לבצל היא נותנת גם את הצבע הזהוב למרק.
חופן פטרוזיליה, שמיר ועלי סלרי קשורים בחוט עבה. רחוצים היטב.
אפשר גם חתיכת סלק קטנה, חתיכת פלפל ירוק וחתיכת עגבניה טריה. חוץ מירק התיבול להכניס הכל לתוך סיר גדול של 5 ליטר לפחות ולמלא עד למעלה כמעט במים שיכסה את הכל ולבשל עד הרתיחה ואחר כך להוריד את האש ולבשל עוד שעה שלמה.
אחרי חצי שעה להוסיף מלח לפי הטעם – בזהירות להתחיל בחצי כף ולהוסיף לפי הטעם – לא לשכוח לטעום.
כ15 דקות לפני הסוף להוסיף את ירק התיבול ולבשל בסיר כמעט מכוסה את הזמן הנותר. להגיש עם שקדי מרק, איטריות דקות, או שניהם ביחד או קניידלאך או מה שאוהבים (אפשר להכין גם בלינצס מלוחים בלי סוכר עם ירק כמו פטרוזיליה ושמיר ולגלגל ולחתוך אותם לאיטריות דקות ולהוסיף למרק. טעים ביותר).