מרק פטריות חלבי

מרק פטריות חלבי 2017-12-06T15:54:39+02:00

מרק פטריות חלבי

מרקים לא בהכרח חייבים להיות בשריים או פרווה, חלקם גם חלביים כמו המרק הזה.

מרכיבים:

פטריות שמפניון – 2 סלסלות פטריות טריות חתוכות לפרוסות
בצל לבן – 1 בינוני קצוץ דק
שום – 4 שיניים כתושות
חמאה – 75 גרם
קמח – כף וחצי
חלב – 2 וחצי כוסות מאג
שמנת מתוקה 32% – 2 כוסות מאג
אבקת מרק בטעם פטריות – 3 כפות שטוחות
אגוז מוסקט – ממש מעט




מלח – לפי הטעם
פלפל שחור – לפי הטעם
מים רותחים – חצי כוס, כדי להמיס את אבקת מרק הפטריות.

אופן ההכנה:

הכניסו את החמאה לסיר וכשהיא מומסת טגנו את הבצל עד שהוא הופך צבעו לזהוב. לאחר מכן הוסיפו את הפטריות וטגנו עד שהן יקבלו מעט צבע. הוסיפו את השום וטגנו עוד כדקה. הכניסו את הקמח וערבבו הכל היטב. הכניסו כעת את אבקת המרק בטעם פטריות שהמסתם במים רותחים קודם לכן, ולאחר מכן הכניסו את החלק ואת השמנת המתוקה, ערבבו הכל היטב והביאו למצב של רתיחה. הוסיפו כעת את המלח, הפלפל והאגוז המוסקט וערבבו היטב. בשלו על אש קטנה כ10-15 דקות נוספות עד שהמרק מוכן.

שיהיה בתאבון!