מרק פלפלים אדומים
מרכיבים:
פלפל אדום (גמבה) – 7 בינוניים חתוכים גס
גזר – 3 בינוניים חתוכים גס
בצל – 1 בינוני קצוץ
שום – 2 שיניים כתושות
אבקת מרק עוף – 2 כפות גדושות
מים רותחים – כמות שתכסה את תכולת המרק ועד טיפה מעבר
שמן קנולה – 2 כפות
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור – לפי הטעם
אופן ההכנה:
יוצקים שמן לתור סיר וכשהוא חם מטגנים את הבצל עד שצבעו הופך לזהוב. הוסיפו כעת את הגזרים והפלפלים האדומים, ערבבו ובשלו עוד 6-7 דקות. לאחר מכן הכניסו את השום הכתוש, ערבבו ובשלו עוד דקה נוספת. בהמשך הכניסו את המים הרותחים בהתאם לכמות שרשמנו קודם לכן, והביאו את המרק לרתיחה. הוסיפו כעת את המלח, הפלפל ומרק העוף, ערבבו שוב ובשלו לעוד 25-30 דקות. לפני שאתם מוציאים את הסיר מהאש, בדקו שהגזר והפלפל רכים מספיק. עם סיום הבישול העבירו את תכולת המרק לתוך בלנדר וטחנו היטב. לאחר מכן החזירו לסיר לעוד 2 דקות בישול.
שיהיה בתאבון!