מרק קישואים

מרק קישואים 2017-12-07T15:52:42+02:00

מרק קישואים

מרכיבים:

קישואים – 800 גרם קלופים, חתוכים לעיגולים דקים
בצל – 1 קטן קצוץ
שום – 3 שיניים כתושות
שמן זית – 3 כפות
תפוח אדמה גדול – 1 חתוך לקוביות קטנות
שמיר – לפי הטעם
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור – לפי הטעם
מרק עוף בשרי – כפית גדושה




כורכום – מעט
מים – 6 כוסות מאג. המים צריכים להיות רותחים

אופן ההכנה:

בסיר המרק, טגנו את הבצל עד שצבעו הופך לזהוב. לאחר מכן הוסיפו את השום וערבבו קלות. אל תטגנו את השום יותר מדי כדי שלא יישרף. בהמשך הכניסו לתוך הסיר את המים, ואז שימו את הקישואים ותפוח האדמה. הוסיפו מלח לפי הטעם, ובשלו כחצי שעה על אש בינונית. בהמשך הכניסו את יתר התבלינים ומרק העוף, ערבבו היטב ובשלו לעוד 5-10 דקות. כשהמרק מוכן הכניסו אותו לתוך בלנדר, או רסקו אותו בעזרת בלנדר מוט. לאחר שהמרק מרוסק לגמרי, החזירו אותו לסיר ובשלו עוד 4-5 דקות תוך כדי ערבוב תמידי.

שיהיה בתאבון!