מרק תירס סיני
אם אתם אוהבים אוכל אסיאתי וגם אוהבים מרקים, המרק הזה הוא במיוחד בשבילכם.
מרכיבים:
תירס מקופסא – 1 קופסא גדולה
מים רותחים – 3 כוסות מאג (ועוד חצי כוס)
סוכר – 1 כף
קמח – 1 כף
ביצה בגודל לארג' – 1
רוטב סויה של קיקומן – 1 כף
אבקת מרק בשרית – 1 כף
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור – לפי הטעם
אופן ההכנה:
שופכים לתוך סיר קופסא שלמה של תירס מקופסא (סננו קודם לכן את הנוזלים). טחנו את התירס באופן גס, ולאחר מכן הוסיפו לסיר 3 כוסות מים רותחים. קחו כוס מאג עם מים רותחים והכניסו לתוכה את כף הקמח. ערבבו היטב ולאחר מכן הוסיפו לסיר. הוסיפו כעת את המלח הפלפל, ואת אבקת המרק וערבבו את כל תכולת הסיר היטב. בשלו את המרק כ10 דקות עד שהוא הופך לסמיך, ולאחר מכן הוסיפו למרק את הסויה ואת הסוכר ערבבו הכל ובשלו לעוד 5 דקות. כעת טרפו ביצה והזליפו לתוך המרק נטיפי ביצה בעזרת מסננת או כל כלי אחר עם חורים קטנים. המשיכו לבשל לעוד 2-3 דקות עד שנטיפי הביצה ילבינו.
שיהיה בתאבון!