מרק תפוחי אדמה חלבי

מרק תפוחי אדמה חלבי 2017-12-06T15:54:25+02:00

מרק תפוחי אדמה חלבי

מרכיבים:

תפוח אדמה – 6 גדולים קלופים וחתוכים לקוביות (שטפו אותם לפני שאתם מכניסים למרק)
בצל – 1 גדול קצוץ
שמנת לבישול 15 אחוז – 250 מ"ל
מרק עוף פרווה – 1 כף גדושה
מלח – לפי הטעם
פלפל – לפי הטעם
מים – כמות שתכסה את תפוחי האדמה וטיפה מעבר
שמן קנולה – 2 כפות




אופן ההכנה:

בסיר טגנו את הבצל שקצצתם עד שצבעו משתנה לזהוב. לאחר מכן הכניסו את תפוחי האדמה לתוך הסיר, ערבבו ובשלו 1-2 דקות. הוסיפו כעת מים רותחים בהתאם לכמות שציינו קודם לכן, הוסיפו את מרק העוף, מלח ופלפל שחור, ערבבו היטב והביאו למצב של רתיחה. בשלו עד תפוחי האדמה עד שהם הופכים לרכים (בדקו זאת בעזרת מזלג). לאחר מכן הכניסו את כל תכולת הסיר לתוך בלנדר וטחנו את המרק עד שמתקבלת עיסה חלקה (במידה והעיסה לא חלקה יחסית הוסיפו מעט מים), ואז החזירו את כל התכולה לתוך סיר, הוסיפו את השמנת לבישול והמשיכו לבשל כ10 דקות נוספות. ניתן להגיש את המרק עם קרוטונים או שקדי מרק.

שיהיה בתאבון!