סלט ביצים – מתכון נוסף
החומרים ואופן ההכנה:
10 ביצים לבשל לקשות לצנן מעט ולקלוף כשהן עדיין קצת חמות, לרסק בפומפיה עבה או לחתוך לקוביות קטנות בעזרת חותך פרוסות של ביצים – פעם לאורך ופעם לרוחב ולשים בקערה.
2 בצלים גדולים לחתוך לקוביות קטנטנות ולשים במסננת צפופה ולפזר עליהם כף מלח ולערבב. לשים את המסננת בתוך קערה ל20 דקות. לשטוף היטב ולסחוט היטב מהנוזלים – הבצל מאבד מחריפותו אבל נישאר קרנצ'י. לשים ביחד עם הביצים בקערה.
להוסיף כף מלאה של שמיר קצוץ, קצת מלח ופלפל לבן וכף מיונז מלאה מאוד ולערבב היטב.
להגיש עם לחם לבן או שחור או עם חלה או עם מצה או בפיתה עם קצת סלט כרוב לבן. אפשר להוסיף לזה מלפפון ירוק קטן טרי, מקולף ובלי הגרעינים שלו, חתוך לקוביות קטנטנות ולהוסיף לסלט עוד כף אחת מיונז.