סלט מלפפונים פולני – מתכון נוסף

סלט מלפפונים פולני – מתכון נוסף 2017-11-29T15:37:05+02:00

סלט מלפפונים פולני – מתכון נוסף

מרכיבים ואופן ההכנה:

הפולנים לא אוכלים סלט מלפפונים עם בצל. רק עם שמיר, סוכר וחומץ. פשוט מקלפים וחותכים מלפפונים קטנים טריים מאוד ומורידים להם את הקצוות המרים. חותכים את המלפפונים לפרוסות בעזרת סכין חדה ביד ולא בשום כלי אחר כדי שישאר קצת סובסטאנץ למלפפונים. עם פומפיה הם דקים מידי ומאבדים לגמרי את הצורה שלהם. מכניסים את המלפפונים לתוך קערה ושמים כפית מלח לא מלאה בפנים ומערבבים היטב. מכסים את הקערה ונותנים למלפפונים שעה לשבת בקערה. הם מוציאים את המים של עצמם.




מוסיפים להם כ 2 כפות סוכר, 5-6 כפות חומץ ועוד 3-4 כפות מים וחופן שמיר קצוץ ומערבבים. נותנים להם לנוח עוד חצי שעה וטועמים לראות אם לא חסר חומץ. זה צריך להיות חמוץ מתוק. הכי טעים זה על לחם קימל טרי מאוד מרוח בחמאה ועליו המון פרוסות מלפפונים עם השמיר הזה. זה כמו חלום האוכל הזה ואם רע למישהו מאוד זה האוכל הכי מנחם שיש.

תודה מיוחדת לשרה אנגל מגרמניה על המתכונים הנהדרים!