פלושקה

פלושקה 2017-12-26T15:53:39+02:00

פלושקה – ניוקי בסגנון פולני

תפוח אדמה לאפייה (אדום) – 1 קילו
קמח לבן – 330 גרם (שליש שקית)
בצל – 1 בינוני
שמן זית – 3 כפות
ביצה – 1
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור – לפי הטעם
מים – בהתאם לגודל הסיר

לפני ההכנה:

קלפו את הבצל וחתכו אותו לרצועות.




אופן ההכנה:

הרתיחו מים והכניסו לשם את תפוחי האדמה. לאחר שתפוחי האדמה התרככו, כבו את האש ותנו להם להתקרר. לאחר מכן קלפו את הקליפה, הכניסו את תפוחי האדמה לתוך קערה ומעכו אותם. לתוך מחית תפוחי האדמה הוסיפו קמח, ביצה, מלח ופלפל וערבבו היטב. לאחר מכן קחו מגש, צרו כדורים מהבלילה ושטחו על המגש, לאחר מכן חתכו אותם לצורה של ניוקי. הרתיחו סיר מים ושפכו לתוכו כפית מלח. לאחר שהמים רתחו, זרקו לסיר את חתיכות הניוקי שיצרתם. ברגע שהניוקי צפים למעלה, תנו להם עוד מספר שניות ולאחר מכן הוציאו מהמים. במחבת צקו שמן זית וטגנו בו את הבצל, וכשהוא מוכן פזרו מעל הפלושקה.

שיהיה בתאבון!