פסטה בולונז
מתכון לפסטה בולונז/ספגטי בולונז טעים, וקל להכנה.
מרכיבים:
פסטה – חבילה אחת
בשר טחון – חצי קילו
עגבניות מרוסקות – קופסת שימורים גדולה
רסק עגבניות – 2 חבילות של 100 גרם כל אחת
בזיליקום – 8 עלים נאים חתוכים
בצל – 1 גדול קצוץ דק
שום – 4 שיניים כתושות
שמן זית – 2 כפות
מים – כוס אחת
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור – לפי הטעם
אופן ההכנה:
בשלו את הפסטה לפי הוראות היצרן. לאחר הבישול סננו את המים במסננת והחזירו את הפסטה חזרה לסיר כשהיא נטולת מים. קחו כעת סיר קטן והכניסו לתוכו 2 כפות שמן זית. כשהשמן חם מספיק הכניסו את הבצל הקצוץ. כשהבצל משנה את צבעו לזהוב הכניסו את הבשר הטחון וערבבו את הכל 2 דקות. הכניסו כעת את יתר המרכיבים, והעבירו את הרוטב לאש קטנה. המשיכו לבשל את הרוטב כ15-20 דקות נוספות . מדי 5 דקות פתחו את המכסה וערבבו את הכל, כדי שהרוטב יצא אחיד. בסיום שפכו את הרוטב על הפסטה וערבבו היטב.
שיהיה בתאבון!