פסטה ברוטב בטטה ושמנת

פסטה ברוטב בטטה ושמנת 2017-12-20T15:58:00+02:00

פסטה ברוטב בטטה ושמנת

מרכיבים:

פסטה פנה – חבילת אחת
בטטה – 1 גדולה
שמן זית – 2 כפות
בצל – 1 בינוני
שום – 4 שיניים כתושות
שמנת מתוקה 32 אחוז – מיכל אחד
מרק עוף פרווה – כפית אחת
פלפל שחור – לפי הטעם
פלפל – לפי הטעם

לפני ההכנה:




את הבטטה חתכו לקוביות קטנות במיוחד, קצצו דק את הבצל, את השום חתכו לפרוסות.

אופן ההכנה:

את קוביות הפסטה צלו לפני בתנור למשך 15 דקות. לאחר מכן בשלו את הפסטה בהתאם להוראות היצרן, ובסיום סננו את המים מהסיר. החזירו את הפסטה לסיר איתו בישלתם אותה. בסיר אחר שימו שמן זית וטגנו את הבצל עד שהוא הופך לזהוב. לאחר מכן טגנו את השום למשך חצי דקה. הוסיפו כעת את השמנת המתוקה וערבבו היטב. הוסיפו את המלח והפלפל, כפית מרק עוף ואת הבטטות וערבבו שוב. בשלו את הרוטב לעוד מספר דקות על אש קטנה עד שהוא הופך לסמיך. בסיום, פזרו את הפסטה באופן שווה בין מספר צלחות, ומעל לכל צלחת מזגו את הרוטב.

שיהיה בתאבון!