פסטה ברוטב עגבניות וחצילים

פסטה ברוטב עגבניות וחצילים 2017-12-19T15:45:43+02:00

פסטה ברוטב עגבניות וחצילים

מרכיבים:

פסטה – חבילה שלמה
בצל – 1 גדול
שום – 3 שיניים
חציל – 1 בינוני
עגבניות מרוסקות – קופסת שימורים (400 גרם)
בזיליקום קצוץ – 3 כפיות
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור – לפי הטעם
מרק עוף בשרית – כף אחת
שמן זית – 3 כפות
מים – חצי כוס




לפני ההכנה:

את הבצל קצצו דק דק, את שיני השום חתכו לפרוסות, את החציל חתכו לקוביות קטנות.

אופן ההכנה:

בשלו את הפסטה לפי הוראות היצרן, ובסיום סננו ממנה את המים והחזירו אותה לסיר שאיתו בישלתם. קחו סיר קטן והכניסו לתוכו 3 כפות זמן זית. כשהשמן חם מספיק הכניסו את הבצל הקצוץ, וטגנו אותו עד שהוא הופך לזהוב. לאחר מכן הכניסו את השום והחצילים, הוסיפו מלח, פלפל ומרק עוף, ערבבו והמשיכו לטגן כ-3 דקות נוספות. כעת שפכו לסיר את העגבניות המרוסקות וחצי כוס מים. ערבבו את הכל היטב, ובשלו על אש קטנה כ15-20 דקות. לאחר מכן מזגו את הפסטה למספר צלחות, ומעל לכל צלחת שפכו את הרוטב שהכנתם.

שיהיה בתאבון!