פסטה ברוטב עגבניות ונקניקיות
מתכון טעים שמתאים גם לילדים וגם למבוגרים.
מרכיבים:
פסטה – שקית אחת
בצל – 1 בינוני
נקניקיות – חצי חבילה
רסק עגבניות – 200 גרם (2 קופסאות קטנות)
אבקת מרק עוף בשרית – כף גדושה
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור – לפי הטעם
מים – חצי כוס מאג לרוטב, ועוד מים לבישול הפסטה
שמן קנולה – 2 כפות
לפני ההכנה:
את הנקניקיות חתכו לפרוסות עגולות, את הבצל קצצו דק.
אופן ההכנה:
בשלו את הפסטה בהתאם להוראות היצרן. בסיום הבישול סננו את המים מהפסטה בעזרת מסננת ולאחר מכן החזירו את הפסטה לסיר איתו בישלתם. לאחר מכן, קחו סיר קטן והכניסו לתוכו 2 כפות של שמן קנולה. כשהשמן רותח מספיק, הכניסו את הבצל. כשהבצל הופך לזהוב הכניסו את רסק העגבניות וערבבו היטב. הוסיפו מים וערבבו שוב. לאחר מכן הוסיפו את הנקניקיות, מרק עוף, מלח ופלפל וערבבו את הכל. הניחו לרוטב להתבשל 10-15 דקות על אש קטנה, ומדי פעם פתחו את המכסה כדי לערבב אותו. בסיום, שפכו את הרוטב לתוך סיר הפסטה שבישלתם קודם לכן וערבבו היטב. סגרו את מכסה הסיר של הפסטה והמתינו כ10 דקות ואז ניתן לאכול.
שיהיה בתאבון!