פסטה מוקרמת ברוטב אלפרדו

פסטה מוקרמת ברוטב אלפרדו 2017-12-19T15:45:50+02:00

פסטה מוקרמת ברוטב אלפרדו

מרכיבים:

פסטה – חצי חבילה
שמנת מתוקה 32 אחוז – 250 מ"ל
גבינה צהובה מגורדת – 200 גרם
גבינת פרמזן מגורדת – 100 גרם
בצל – 1 בינוני
פטריות שמפניון בקופסת שימורים – קופסה אחת גדולה
מלח – לפי הטעם
פלפל – לפי הטעם
שמן זית – 3 כפות (ועוד 2 כפות לשימון התבנית)

לפני ההכנה:

קצצו דק דק את הבצל הקצוץ.




אופן ההכנה:

בשלו את הפסטה לפי הוראות היצרן וכשהיא מוכנה סננו את המים בעזרת מסננת. לאחר מכן החזירו אותה לסיר שאיתו בישלתם אותה. בהמשך קחו סיר קטן, שפכו 3 כפות שמן זית וכשהשמן חם מספיק שפכו לתוך הסיר את הבצל. כשהוא משנה את צבעו לזהוב הוסיפו את הפטריות וטגנו כ-3 דקות. לאחר מכן הוסיפו את השמנת, הפרמזן, המלח והפלפל וכשהשמנת רותחת הנמיכו את האש ובשלו עוד כ-2 דקות על אש קטנה. קחו כעת תבנית תבנית פיירקס ושמנו אותה מכל הכיוונים מבפנים. שפכו את הפסטה שבישלתם קודם לכן ופזרו אותה בתוך התבנית. כעת שפכו את רוטב האלפרדו שבישלתם ופזרו מעל את הגבינה הצהובה המגורדת. הכינו מראש תנור בחום של 180 מעלות וכשהוא חם מספיק הכניסו את תבנית הפיירקס לאפייה של כ-15 דקות (בתנורים חזקים יותר ייתכן וזמן האפייה יהיה קצר יותר).

שיהיה בתאבון!