פסטה מוקרמת עם גבינה צהובה
מרכיבים:
רסק עגבניות – 200 גרם (2 קופסאות קטנות)
בצל גדול – 1 בינוני דק
שמן זית – 4 כפות (לרוטב)
שמן קנולה (לשימון התבנית) – 2 כפות
גבינה צהובה מגורדת – 300 גרם
גבינה בולגרית רכה מגורדת – 100 גרם
שום – 2 שיניים כתושות
מים – 2 כוסות
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור – לפי הטעם
אורגני
לפני ההכנה:
את הבצל קצצו דק, כתשו את שיני השום.
אופן ההכנה:
בשלו את הפסטה לפי הוראות היצרן ובסיום הבישול הכניסו אותה למסננת, קררו עם מים, ולבסוף החזירו לסיר שאיתו בישלתם. בסיר קטן שימו שמן זית וכשהוא חם מספיק שימו את הבצל הקצוץ. כשהוא משנה צבעו לזהוב הכניסו לסיר את רסק העגבניות, המים, המלח והפלפל. הנמיכו את האש לאש קטנה ובשלו את הרוטב כ15-20 דקות. לאחר שהרוטב מוכן שפכו את סיר הרוטב לסיר הפסטה וערבבו היטב. כעת קחו תבנית פיירקס, שמנו את כול היטב והכניסו לשם את הפסטה עם רוטב העגבניות. כעת פזרו מלמעלה את הגבינה הצהובה, הגבינה הבולגרית והאורגנו. חממו מראש תנור לחום של 180 מעלות והכניסו את התבנית ל10-15 דקות לתנור.
שיהיה בתאבון!