פסטה עם אפונה וגזר

פסטה עם אפונה וגזר 2017-12-19T15:45:37+02:00

פסטה עם אפונה וגזר

מרכיבים:

פסטה – חבילה אחת
בצל – 1 גדול
אפונה וגזר מקופסת שימורים – 2 כוסות
רסק עגבניות – חבילה קטנה (100 גרם)
מים – כוס
אבקת מרק בשרית – כף
פפריקה מתוקה – חצי כף
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור – לפי הטעם
שמן זית – 3 כפות




לפני ההכנה:

את הבצל קצצו דק דק והניחו בקערה קטנה.

אופן ההכנה:

בשלו את הפסטה לפי הוראות היצרן ובסיום הבישול סננו את המים במסננת, והחזירו את הפסטה אל הסיר שאיתו בישלתם אותה. כעת קחו סיר קטן-בינוני ושפכו לתוכו 3 כפות שמן זית, כשהשמן חם מספיק שימו בסיר את הבצל הקצוץ וטגנו אותו עד שצבעו משתנה לזהוב. כעת הכניסו את כל יתר המרכיבים, ערבבו היטב ובשלו על אש קטנה כ10-15 דקות. לאחר מכן שפכו את הרוטב לסיר הפסטה, הדליקו את האש, ערבבו ובשלו תוך כדי בחישה כדקה-שתיים. לאחר מכן כסו את סיר הפסטה עם מכסה, ותנו לרוטב להיספג בתוך הפסטה עוד 15 דקות.

שיהיה בתאבון!