פסטה רוזה
פסטה רוזה זוהי בעצם פסטה ברוטב שמנת ועגבניות.
מרכיבים:
פסטה – חבילה אחת
שמנת מתוקה – 2 קרטוניות (של 250 מ"ל כל אחת)
רסק עגבניות – חבילה קטנה של 100 גרם
גבינת פרמזן מגורדת – 100 גרם
שום – 3 שיניים כתושות
מים – מעט
שמן קנולה – כף
אופן ההכנה:
בשלו את הפסטה לפי הוראות היצרן וכשהיא מוכנה סננו ממנה את המים והחזירו אותה לתוך הסיר.
במחבת הכניסו כף שמן וכשהשמן חן מספיק הכניסו את השום הכתוש וטגנן למספר שניות (לא יותר מדי זמן כדי שלא יישרף). לאחר מכן הוסיפו את רסק העגבניות ומעט מעט מים וערבבו היטב. בסיום הוסיפו את השמנת המתוקה ואת גבינת הפרמזן וערבבו היטב. בשלו על אש קטנה ל5-10 דקות. לאחר מכן שפכו את הרוטב על הפסה שמחכה בסיר וערבבו היטב.
שיהיה בתאבון!