פרנה

פרנה 2017-12-26T15:51:41+00:00

פרנה

כל עדה והלחם שלה. אם לתימנים יש קובנה, למרוקאים יש פרנה.

מרכיבים (ל6 לחמים):

קמח לבן – 2 קילו
מלח – כף
ביצה – 1 בגודל לארג’
שמרים – 2 כפות
סוכר – כפית
מים – ליטר וחצי בטמפרטורת החדר (בכדי לא להתבלבל, קחו בקבוק שתיה ריק בנפח ליטר וחצי, ומלאו בו מים)




אופן ההכנה:

לוקחים קערה ומערבבים את הקמח ואת המלח. לאחר מכן מוסיפים גם את השמרים ואת המים (שיהיו פושרים בטמפרטורת החדר בלבד!). ערבבו את הכל היטב עד שיתקבל בצק.
לאחר מכן כסו את הקערה במגבת למשך 50 דקות בכדי שהבצק יתפח. לאחר שהבצק תפח קמחו את הידיים שלכם ולושו שוב את הבצק. בסיום חלקו את הבצק ל6 כדורים בגדלים שווים. הניחו את הבצק בתבנית אפייה (וכמובן שהניחו נייר אפייה על התבנית), וכסו את כל כדורי הבצק במגבת למשך 40 דקות להתפחה נוספת. כעת חממו את התנור שלכם לחום של 200 מעלותת. לאחר ההתפחה של כדורי הבצק, שטחו את הכדורים, הברישו מלמעלה במברשת עם ביצה טרופה, והכניסו לתנור למשך 20-30 דקות (בהתאם לתנור שברשותכם).

שיהיה בתאבון!