צימס פולני

צימס פולני 2017-11-29T15:37:22+00:00

צימס פולני

מרכיבים ואופן ההכנה:

1 קילו גזר

2-3 כפות סוכר

חצי כפית מלח

10 יחידות שזיפים שחורים יבשים

חופן צימוקים למי שאוהב

חצי כפית קינמון לפי הטעם וקורט ציפורן טחונה

2 כפות שמן חמניות.




לקלוף את הגזרים להוריד את הקצוות ולחתוך לפרוסות בגודל של ½ ס”מ בערך או רבע ס”מ אם רוצים יותר עבודה… להכניס לתוך סיר עם חצי כוס מים 2 כפות שמן, הסוכר והמלח ולבשל על אש קטנה כרבע שעה. אחרי רבע שעה להכניס את הצימוקים והשזיפים ולבשל עד שהגזר רך מאוד ואפשר לבדוק את זה אם נועצים בו מזלג. הצבע של הגזר משתנה לחום כהה בגלל השזיפים. אם לא אוהבים שזיפים וצימוקים אפשר לוותר עליהם. לקראת סוף הבישול להוסיף את התבלינים ולבשל עוד מספר דקות ולהגיש חם ליד עוף או צלי בשר.

תודה מיוחדת לשרה אנגל מגרמניה על המתכונים הנהדרים!