צימעס

צימעס 2018-01-16T15:23:29+00:00

צימעס

צימעס הוא תוספת לבשר או עוף בדרך כלל. צימעס הוא תבשיל מתוק, מוגש בחגים באירועים ובשבתות. יש הנוהגים לבשל אותו עם גזר גמדי, שהוא בדרך כלל מתוק יותר, וזה מומלץ יותר, מאשר לבשל אותו עם פרוסות גזר רגיל.

צימעס – המצרכים 

  • חבילה של גזר גמדי קפוא, או כפי שהזכרנו 10 גזרים פרוסים לעיגולים.
  • 200 גר’ צימוקים לבנים
  • 10-11 משמשים מיובשים חתוכים לחצאים.
  • חצי בצל בינוני חתוך לפרוסות
  • שמן לטיגון
  • 5 כפות דבש
  • תבלינים : חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל לבן

צימעס- אופן ההכנה 




מבשלים בסיר עם מים ומעט מלח את הגזרים על מנת שיתרככו ממש. הבישול של הגזרים במים צריך לקחת כ 15-20 דקות.

מטגנים את הבצל עם מעט שמן. מוסיפים את הדבש מלח ופלפל לסיר. מוסיפים את הצימוקים הלבנים ואת המשמשים המיובשים.מערבבים היטב ומוסיפים לכל התערובת את הגזר המבושל ומטגנים יחד. אח”כ מוסיפים לתבשיל עוד חצי כוס מים ומבשלים כ20 דקות נוספות בערך או עד שהנוזלים מצטמצמים. חשוב מדי פעם להקפיד על ערבוב

הצימעס מוגש חם. 

צימעס אשכנזי אמיתי – בתיאבון !