קוגל

קוגל 2018-01-16T15:22:50+00:00

קוגל

קוגל – יש כאלה האוהבים אותו מלוח. אנחנו מביאים את המתכון המנצח: קוגל מתוק . ילדים מתים עליו. בדרך כלל מוגש בשבת כתוספת מתוקה לטשולנט.

מכנים את הקוגל כתחליף לעוגה. אבל לרוב מתייחסים אליו כחלק מהארוחה. מוגש קר או פושר.

קוגל- המצרכים

  • 500 גר’ אטריות ביצים
  • 3 ביצים טרופות
  • 5 כפות דבש
  • 200 גר צימוקים לבנים
  • 3 תפוחים בינוניים קלופים ומגוררים
  • תבלינים : 1 כף סוכר, 1 כף קינמון

קוגל – אופן ההכנה 

מרתיחים מים בסיר. כשהמים מבעבעים מוסיפים את אטריות הביצים עם מעט מלח, ומבשלים בסיר סגור כ 10 דקות או עד שהאיטריות מתרככות.

מסננים את האיטריות ושוטפים אותן.

מערבבים בקערה את האטריות עם הצימוקים הביצים הטרופות, הדבש סוכר פלפל וקינמון.

לאחר שערבבנו היטב והתערובת אחידה, משמנים תבנית של אינגליש קייק ומכניסים לתנור לאפייה של 30 עד 35 דקות.




יש הנוהגים לפזר מעל הקוגל אבקת סוכר. אבל הקוגל טעים גם ככה.

קוגל- אצלי כיף לאכול אותו עם הסלטים….