קוגל איטריות

קוגל איטריות 2017-11-29T15:38:39+02:00

קוגל איטריות

מרכיבים ואופן ההכנה:

500 גרם איטריות רחבות מבושלות כמו שכתוב על האריזה. לסנן מהמים ולשים בקערה.

להוסיף להם חתיכה קטנה של מרגרינה או חמאה ולערבב.

לקלוף 2-3 תפוחי עץ להוציא את הליבה ולחתוך לקוביות קטנות לטגן במחבת רק עם 2-3 כפות סוכר ו2-3 כפות מיץ לימון טרי עד שהם רכים ומקורמלים היטב. לצנן מעט, להוסיף לאיטריות ולהוסיף 3 ביצים לא מבושלות.




אפשר להוסיף גם כוס שמנת חמוצה אם לא מגישים לארוחה בשרית, להוסיף כוס צימוקים וקצת סוכר וניל ולערבב הכל היטב. מי שאוהב יכול להוסיף גם כפית קינמון לסיפור ולערבב היטב. לשמן תבנית מרובעת או עגולה בשמן חמניות לא בשמן זית ולא בשמן קנולה.

לחמם תנור ל180 מעלות להכניס את התבנית לתנור החם ולאפות כ3/4 שעה או עד שלמעלה הקוגל מוכן וקיבל צבע זהוב חום. לכסות לאחר האפיה בנייר אפיה ומעליו נייר כסף כדי שהחום לא יברח והקוגל לא יתייבש ויהפוך לקשה ולצנן מחוץ לתנור. להגיש פושר או קר.

תודה מיוחדת לשרה אנגל מגרמניה על המתכונים הנהדרים!