קומפוט פירות יבשים
מרכיבים ואופן ההכנה:
אם יש שקית של פירות יבשים זה הכל אם לא קונים ¼ קילו מכל פרי מהפירות האלה: שזיפים שחורים, תפוחי עץ יבשים, אגסים יבשים, מישמשים יבשים. רוחצים היטב ושמים בסיר גדול ומכסים את הפירות היטב היטב במים. ומרתיחים. מוסיפים 4 כפות סוכר ומיץ מלימון טרי ומבשלים על אש קטנה עד שהפירות רכים וקיבלו נפח. מקררים היטב היטב במקרר ומגישים.
אותו דבר אפשר להכין מתפוחי עץ טריים, מחבושים, מאגסים, ממישמשים, מגוייאבות ושזיפים טריים – כמובן שכל פרי לחוד אבל מי שאוהב אפשר גם מכמה סוגים ביחד לפי מצב הרוח – רק להוציא את החרצנים מכולם ולרחוץ היטב ולשים בסיר עם המון מים ולבשל, להוסיף סוכר ואם אוהבים קצת וניל או קינמון או ציפורן או זנגויל הפי הטעם ולהגיש קר מאוד מאוד.
ומי שרוצה ממרק הפירות הזה קצת פודינג מוסיפ 37 גרם קורנפלור לכל 500 מ"ל נוזלים או קונה שקיות לפודינג ומערבב 2 שקיות עם קצת מים קרים היטב וכשהכל מבושל היטב ורותח להוסיף את הפודינג לתוך הסיר ולערבב. בהמשך יש לכבות את האש ולקרר.