קציצות טוניסאיות מחשי
אופן הכנסת הקציצות הוא פשוט מאוד, ואת הטעם יהיה לכם קשה לשכוח.
מרכיבים:
חזה עוף – 2 חתיכות
פטרוזיליה – צרור
כוסברה – צרור
שמיר – צרור
בצל – 2 גדולים
ביצים – 3
קמח – שקית
מרק עוף – כף
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור – לפי הטעם
סוכר – כפית
בהרט לקציצות – חצי כפית (ועוד חצי כפית לרוטב)
קינמון – רבע כפית (ועוד רבע כפית לרוטב)
פפריקה – כפית (ועוד כפית לרוטב)
פרוסת לחם עבה – 1
רסק עגבניות – קופסא
לפני ההכנה:
את חזה העוף חתכו לקוביות קטנות ככל שניתן, את הפטרוזיליה, הכוסברה והשמיר תקצצו דק, את הבצלים גרדו בפומפייה דקה.
אופן ההכנה:
קחו קערה והכניסו לתוכה את חזה העוף, הפטרוזיליה, הכוסברה השמיר והבצל. הוסיפו גם כפית מלח וערבבו את הכל היטב. הוסיפו ביצה אחת שלמה ועוד חלמון ביצה (את החלבון שמרו כרגע בצד), הוסיפו מלח ופלפל שחור (לפי הטעם) ועוד כף מרק עוף, הוסיפו גם את הקינמון, הפפריקה והבהרט לקציצות בהתאם לכמויות שרשמנו קודם לכן. קחו כעת פרוסת לחם עבה, השרו את הפרוסה במים, סחטו אותה, פוררו את כולה לחתיכות קטנות והוסיפו לתוך התערובת. ערבבו את כל התערובת היטב היטב, והכניסו אותה להירגע במקרר לחצי שעה.
השלב הבא הוא שלב הטיגון, ולצורך כך הכינו 2 קערות: קערה אחת עם שני ביצים ועוד החלבון ששמרתם ממקודם, רבע כוס מים, כף רסק עגבניות. ערבבו היטב את תכולת הקערה. בקערה השנייה שפכו שקית קמח.
הוציאו מהמקרר את התערובת שהכנתם מקודם, הרטיבו את הידיים והכינו קציצות עגולות, לאחר מכן הכניסו אותם לתוך הקערה עם הקמח, בהמשך לתוך הקערה עם תערובת הביצה והרסק. חממו כעת מחבת עם שמן, וטגנו את הקציצות. השאירו במחבת עד לקבלת צבע אחיד. הכינו צלחת ושימו עליה נייר סופג, כל קציצה שאתם מוציאים הניחו על הנייר כדי שהשמן ייספג.
יש כאלו שיעדיפו לאכול את הקציצות ישר אחרי שיצאו מהמחבת, ויש כאלה שיעדיפו לבשל אותן ברוטב. כדי להכין את הרוטב מלאו סיר במים (לא יותר מדי, המים אמורים לכסות את הקציצות עד לגובה שני סנטימטר גג, לא יותר), הוסיפו כף של רסק עגבניות, כפית סוכר, מלח ופלפל שחור לפי הטעם, כפית פפריקה, מעט קינמון ובהרט, ועלי כרפס. הביאו את הסיר לרתיחה והכניסו את הקציצות. בשלו את הכל כרבע שעה, וזה הכל.
מומלץ להגיש את הקציצות לצד אורז פרסי, ואז בעצם אתם משלבים במתכון אחד שני מטבחים, המטבח הפרסי והמטבח הטוניסאי.
שיהיה בתאבון!