רסק תפוחי עץ
להכין את התפוחים באותו האופן שמכינים לצורך הכנת ליפתן תפוחים, אבל לבשל אותם רק ב ¼ ליטר מים בערך, על אש קטנה. עד שיתרככו (כמובן לא לשכוח להוסיף סוכר מעט מיץ מלימון טרי ואם רוצים גם סוכר וניל או מקל קינמון או שניהם). לאחר הבישול לצנן מעט, לסנן מהנוזלים ולרסק בעזרת מיקסר יד. אבל, זהירות, לא לרסק יותר מידי. עם מעט חתיכות, זה טעים יותר. בעוד הרסק חם, להוסיף עוד סוכר, אם אוהבים. לצנן ולהחזיק במקרר. להגיש קר.
את הנוזלים שנותרו מהבישול, לאחר סינון התפוחים, אפשר לדלל במעט מים ולשתות.