מרק עדשים ירוקות

מרק עדשים ירוקות 2017-12-06T15:55:20+00:00

מרק עדשים ירוקות

אוהבים עדשים ומתלבטים אם להכין מרק עדשים כתומות או מרק עדשים ירוקות? המתכון הזה יסייע לכם להגיע לתשובה.

מרכיבים:

עדשים ירוקות – 2 כוסות מאג (יש להשרות את העדים במים לילה שלם קודם לכן)
שום – 5 שיניים קצוצות
עלי כרפס – חצי כוס מאג של עלים קצוצים
בצל – 1 גדול קצוץ
גזר – 1 גדול חתוך לעיגולים קטנים
מים רותחים – 8 כוסות
רסק עגבניות – קופסא קטנה
מרק עוף – כף גדושה




כמון – חצי כף
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור – לפי הטעם
שמן קנולה – 3 כפות

אופן ההכנה:

שימו בסיר את שמן הקנולה וטגנו את הבצל עד שצבעו הופך לזהוב. לאחר מכן הוסיפו גם את השום, ערבבו וטגנו למשך דקה. הוסיפו כעת את הגזר, ערבבו טגנו דקה נוספת. בהמשך הוסיפו את רסק העגבניות, המים והעדשים וערבבו את הכל שוב. לאחר שהמים רותחים, הוסיפו את התבלינים, מרק העוף ואת עלי הכרפס, ערבבו, הנמיכו את האש ובשלו את המרק כשעה-שעה ועשר דקות עד שהעדשים נעשות רכות.

שיהיה בתאבון!