בורקס מבצק עלים מוכן

בורקס מבצק עלים מוכן 2018-01-07T15:04:48+02:00

בורקס מבצק עלים מוכן

להכין בצק עלים זה דבר מסובך ואף פעם לא ניסיתי. לא שלא למדתי להכין אותו אלא, שתמיד, איך שהוא, התחמקתי מהכנתו כי הוא דורש המון עבודה והכנה של מספר ימים וכמו שאמרתי, אני חסידת הבישול הקל שלא עושה הרבה עבודה, אז למה לא להתפנק בבצק עלים מוכן ולהוסיף רק את המילוי ויש בורקס טעים.

החומרים לבורקס:

בצק עלים מוכן ל 24 משולשי בורקס בגודל של 4X4 ס"מ בערך
1 ביצה טרופה עם מעט מים
בערך 100 גרם זרעוני שומשום




החומרים למילוי:

אפשרות א'
200 גרם עלי תרד קפואים.
200 גרם גבינה מלוחה פטה או בולגרית.

אפשרות ב'
2 תפוחי אדמה בינוניים.
1 בצל לבן מקולף וקצוץ דק.
1 כפית מחוקה אבקת מרק.
מעט מלח, מעט אגוז מוסקט והרבה פלפל שחור …
שמן לטיגון.

אפשרות ג'
200 גרם גבינה מלוחה בולגרית.
100 גרם גבינת קוטג'.
תערובת של גבינה צהובה מכמה סוגים מגוררת במגרדת גסה.

אופן ההכנה:

לפרוס את בצק העלים או אם אתם משיגים בצק עלים חתוך לריבועים בגודל של 4X4 ס"מ בערך, אזי תהייה המלאכה קלה יותר ואם לא, אז יש להניח את הבצק על משטח עבודה מקומח וליצור רבועים לבד.

להכנת מילוי א'
להפשיר את התרד ולסחוט מהנוזלים, לחתוך לחתיכות קטנות. להוסיף גבינה מלוחה ולפורר יחד עם התרד. לערבב הכל היטב. לשים על כל ריבוע בצק כפית מהתערובת, לטרוף בתוך קערית את הביצה הלא מבושלת עם כפית מים – בעזרת מזלג – ולהבריש את קצות הבורקס מבפנים בעזרת מברשת קטנה להברשת עוגות ולסגור את הריבוע היטב למשולש להדק היטב בעזרת אצבעות כדי שהקצוות ידבקו היטב אחת לשניה. בעזרת מזלג קטן, להדק היטב כדי שלא יפתח בזמן האפיה. להבריש ביצה גם על הבורקס ולפזר מעל שומשום. להניח בתבנית נייר אפיה (לא נייר כסף כי הבורקס ידבקו לנייר) ולהניח עליו את הבורקס. להשאיר מספיק רווח בין הבורקסים כי הם "צומחים" בזמן האפיה. לאפות בתנור ב160° כ 40 דקות לערך, או, עד שהבורקס תופח ומקבל צבע זהוב חום.

להכנת מילוי ב'
לקלוף את תפוחי האדמה, לחתוך לקוביות ולבשל במים עד שהתרככו. לסנן את המים.
לטגן את הבצל במעט מרגרינה עד להזהבה ולהוסיף את הבצל המטוגן עם המרגרינה ושאר התבלינים לסיר תפוחי האדמה. בעזרת ממחה ידני למעוך הכל לפירה חלק (לעולם לא למעוך תפוחי אדמה בעזרת בלנדר מוט חשמאלי כי העיסה תהפוך לגוש צמיגי ובלתי אכיל).
לצנן. לבדוק טעם ולשפר תיבול. למלא כל ריבוע של בצק במחית תפוחי אדמה ולסגור היטב למשולש בעזרת ביצה, אצבעות ומזלג קטן. להבריש מעל ביצה, לפזר שומשום להניח על תבנית אפיה שטוחה שכוסתה בנייר אפיה. לאפות ב 160 מעלות כמו במתכון הקודם.




להכנת מילוי ג'
לפורר את הגבינה המלוחה היטב, להוסיף את הקוטג' ולערבב היטב. למלא את הבצק כמו בהסברים למעלה, לסגור למשולשים, למרוח בביצה ולפזר את גרד הגבינה הצהובה מעל ולאפות.
שוב, על אותו חום כמו למעלה.

הכי טעים לאכול חם בליווית כוס קפה טורקי מתוק.