פשטידת תרד ותפוח אדמה מתוק בלא בצק

פשטידת תרד ותפוח אדמה מתוק בלא בצק 2018-01-07T15:03:11+02:00

פשטידת תרד ותפוח אדמה מתוק בלא בצק

לתבנית מלבנית של 35X25

חומרים:

500 גרם תרד טרי
1 תפוח אדמה מתוק גדול מאוד מקולף ומגורד גס
500 מ"ל שמנת מתוקה צימחנית או קרם קואיזין סויה של אלפרו
4 ביצים קטנות או בינוניות
7 כפות קמח תירס לפולנטה
4 שלוט מקולפות ומגורדות או קצוצות קטנטן
1 שן שום מגורדת
10 גרם שמיר קצוץ קטנטן עם הגבעולים שלו
350 גרם גבינת פטה חצי כבשים וחצי עיזים או גבינה בולגרית – מפוררת היטב
מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט וכורכום לפי הטעם (בערך כפית מלח, רבע כפית פלפל לבן, כפית כורכום, ו10 גרודים מאגוז מוסקט שלם.)
קצת שמן זית לתבנית 2-3 כפות בערך.




אופן הכנה:

לנקות היטב את עלי התרד מהחול שלהם – למלא את הכיור במי ברז ולשטות היטב כמה פעמים עד שאין חול בכלל ולהשאיר את התרד בכיור ולהוריד מכל עלה את ההגבעול שלו בדרך הבאה: להפוך את העלה כך שרואים כיצד הגבעול עובר לאורך כל העלה – כלומר לצד האחורי שלו. להחזיק את שתי קצוות העלה העליונות ביד ולמשוך את הגבעול למטה לאורך העלה כך שכך הגבעול ניתק מהעלה ונותר רק העלה ביד. למה העבודה הזו? כי הגבעולים הם סיביים ומפריעים לאכילה. הרבה עבודה, לוקח שעה, אבל כדאי מאוד. בכלל כל ההכנות לוקחות שעתיים ביחד. להכניס את העלים הרחוצים והנקיים למסננת ולסנן די טוב. לא יבש לגמרי. להכין קערה גדולה מאוד וקרש חיתוך וסכין טובה. לאסוף חבילת עלים ביד ולגלגל אותה לגליל ולחתוך לפיסות דקות בעזרת סכין חדה ולהכניס לקערה הגדולה. לקלף את תפוח האדמה המתוק הגדול ולגרד אותו לתוך הקערה הגדולה בפומפיה עבה או במכשיר חשמאלי על הפומפיה העבה. להוציא את הגבינה מהמים ולסנן היטב ולפורר אותה לתוך הקערה. להכניס את כל שאר החומרים המצויינים במתכון ולערבב היטב ביד כדי ליצור עיסה אחידה. לשמן את תבנית בקצת שמן זית ולחמם את התנור על °180 להכניס את התערובת לתבנית ולשטח היטב. לכסות את התבנית בנייר כסף היטב – לקחת שתי חתיכות ולשים אחת ליד השניה כדי שכל פתח התבנית העליון יהיה אטום היטב. לאפות שעה בתנור. לאחר שעה להסיר את נייר הכסף ולאפות עוד 10 דקות בחום של 250 מעלות. להוציא מהתנור לתת קצת לנוח ולהגיש. אפשר לצרף סלט מירקות שונים.