קוביות גבינה מלוחה בשמן זית

קוביות גבינה מלוחה בשמן זית 2018-01-07T15:08:57+02:00

קוביות גבינה מלוחה בשמן זית

הגבינה הטובה ביותר למתכון זה היא גבינת כבשים "פטה".

החומרים:

200 גרם גבינה מלוחה פטה בחתיכה אחת.
3-4 שיני שום חתוכים לפרוסות.
½ כפית תערובת תבלינים יבשים: אורגנו, טימין, מיורן, בזיליקום, רוזמרין, אסטרגון.
שמן זית בכבישה קרה לפי הצורך.
למי שאוהב: עלי דפנה וכמה גרגרי פלפל אנגלי כתושים.

אופן ההכנה:

לחתוך את הגבינה לקוביות בגודל של 2X2 ס"מ לערך ולהכניס לתוך מיכל שניסגר (רצוי מזכוכית) להוסיף פרוסות של שיני שום. לפזר מעל את תערובת התבלינים לכסות בשמן זית – השמן יוריד כבר את התבלינים על כל הגבינה… לכסות את הכלי במכסה ולכסן במקום קריר לכמה שעות. אחר כך להכניס למקרר ללילה.
להוציא מהמקרר כשעתיים לפני ההגשה כי השמן הופך לצמיגי בזמן הקירור.




הצעה להגשה:

להכין מגש קטן מנירוסטה או צלחת הגשה אחרת. לדקור קיסם (אפשר מעץ או מפלסטיק) בכל קוביית גבינה ולהוציא אותן מהשמן ולהניחן על המגש עם הקיסמים. להוסיף עלי גפן ממולאים ליד או מסביב או בין הקוביות ולהגיש.
ניתן להגיש עם גבינות נוספות בסיום ארוחה או, ל"ערב גבינות ויין". היין המתאים הוא יין צרפתי או איטלקי אדום חצי יבש. (מרלו, קייאנטי או בורדו וכ'ו)