גבינה מלוחה בגריל

גבינה מלוחה בגריל 2018-01-07T15:05:52+02:00

גבינה מלוחה בגריל

מאכל זה משמש פתיח טעים מאוד בארוחה בסיגנון יווני למשל.

החומרים לסועד אחד:

200 גרם גבינת כבשים מלוחה.
2 כפות שמן זית.
2-3 עלי בזיליקום.
מעט אורגנו.
כמה עלי רוזמרין.
2 פרוסות שום.
2 פלפלים חריפים מוחמצים.
כמה עגבניות שרי או לחילופין כמה פרוסות עגבניה רגילה.
כלי חסין אש – ישנן היום תבניות קרמיקה אישיות, קטנות וחסינות אש, שאיתן ניתן להגיש מיד לאחר האפיה. יש להניח אותן רק על איזה מגש מעץ שלא מעביר את חומן אל פלטת שולחן ההגשה כי הן חמות מאוד לאחר האפיה ויכולות מהר מאוד להרוס את השולחן…




אופן ההכנה:

להניח את הגבינה בתוך כלי חסין אש, להוסיף עגבניות ופלפלים ולפזר את התבלינים והשמן על הכל (לא צריך מלח, הגבינה מלוחה מספיק). להפעיל את הספירלה של הגריל בתנור האפיה. להכניס את התבנית עם הגבינה לתנור ללא קרוב לספיראלה כדי שהגבינה לא תישרף ותקבל צבע שחור. לאפות כ 5 – 7 דקות או עד שהגבינה קיבלה צבע זהוב כהה. (אפשר להכניס הכל לתוך נייר כסף ולסגור את הנייר עם התכולה כמו מעטפה ולשים על המנגל למספר דקות מכל צד ולהגיש.
להגיש מיד עם לחם לבן. מתאים מאוד באגט צרפתי.