דג מטייאס בסיגנון פולני

דג מטייאס בסיגנון פולני 2017-12-31T14:58:36+02:00

דג מטייאס בסיגנון פולני

דג מטייאס הוא הדג האהוב עלי ביותר. בגללו הרסתי לאמא שלי פעם את כל מערכת כלי האוכל שלה… הייתי בת שנה לערך וזה היה ה"תור" של הורי במשחקי "העולם המושלם" והקלפים של ימי שישי בערב (לפני שהתגרשו) ואמי הכינה לאורחים, שהיו אמורים להגיע, צלחת עם דג מטייאס מקושטת בירקות. כדי להגיע לדג, הייתי רק צריכה למשוך אלי את המפה שעל השולחן והכל היגיע אלי… כמובן שהלך הערב אבל הדג היה טעים.




החומרים:

שני דגי מטייאס מנוקים.
1 בצל לבן גדול.
3 פלפלים: ירוק, אדום, צהוב.
1 עגבניה גדולה קשה ואדומה.
לחם טרי.
כוסית וודקה או קוניאק לכל סועד.

הערה:

בדרך כלל אני אוהבת לקנות דגי מטיאס או הרינג מלוחים שעדיין לא נוקו וזאת מהסיבה הפשוטה: ניתן להכין מביצי הדגה, אם היגרלתי את הנקבה בקניה, מאכל איקרה טעים ביותר לכן עדיפה לי מעט יותר עבודה עם תוצאות מרשימות יותר וניצול מרבי של הדג.

אופן הכנה:

לנקות הרינג זו קצת עבודה אבל, אפשר להתגבר עליה בקלות. מה שצריך זו סכין חדה מאוד הרבה עיתונים ישנים וקרש חיתוך שניתן לרחיצה במכונת כלים. (אפרופו: סכינים טובות וחדות מאוד: לא לרחוץ בשום אופן במכונת כלים – הם מאבדים כך את החדות שלהם וחוץ מזה רצוי להחזיק מחדד סכינים עשוי מוט ארוך – כי הוא הטוב ביותר למטרה זו). להניח מתחת לקרש החיתוך איזה סמרטוט שהקרש לא יזוז, עליו להניח הרבה עיתונים פרוסים כדי לעטוף את שאריות הדג הבלתי רצויות שלא יריחו בפח אחרי גמר העבודה. להוריד לדג את הראש ולשים בצד. לחתוך את הדג לאורך עמוד השידרה שלו ובעזרת הידיים להפשיט לו בעדינות את העור מהראש אל הזנב. לחתוך שוב לאורך עמוד השידרה ולפרק אותו בעדינות לפילה משני הצדדים. את האידרה כמובן לשים ליד הראש ובביצים וב"חלב" להשתמש למתכון האיקרה. להוציא את כל העצמות שנותרו על הפילה ולחתוך את שני חלקי הפילה לפרוסות ברוחב של 3-4 ס"מ. להניח על צלחת הגשה גדולה ושטוחה ולקשט סביב בירקות הפרוסים. מעל הכל לפזר טבעות בצל לבן.




להגיש עם לחם שחור טרי וחמאה וכוסית וודקה לכל סועד, כי, "דגים צריכים לשחות" היה אבי ז"ל אומר.
ניתן להוסיף חפיסת קלפי משחק ולהזמין כמה חברים ולהנות מערב בסגנון פולני.